Luontokohteet

Tourula-Keihäskoskella on useita luontokohteita, joihin kannattaa tutustua. Kyläyhdistys jatkuvasti entisöi ja pitää näistä huolta, sekä ideoi uusia. Kehitteillä on mm. luontopolku, jota on tarkoitus lähivuosina puuhastella.

Historiallinen, mutta kunnostettu kirkkopolku

Kirkkopolkua pitkin Tourulan ja Keihäskosken kylien asukkaat kävelivät kirkkoon viime vuosisadalla, ennen teiden ja kulkuneuvojen yleistymistä. Vuonna 1993 kyläläiset ottivat polun uudelleen käyttöön ja polku kunnostettiin EU-hankkeena.
Kerran kesässä kyläyhdistys järjestää kirkkopolkuvaelluksen, jossa patikoidaan Tourulasta Yläneelle kirkolle jumalanpalvelukseen. Samoin perinteeksi on muodostunut järjestää syksyllä jumalanpalvelus kirkkopolun varrella olevalle Leposaarenlaavulle.
Polkua ympäröivä maasto on kaunista ja vaihtelevaa: metsiä, kallioita, soita pitkospuineen sekä Yläneenjoen ranta- ja kylämaisemia.
Reitin pituus on noin 8 km. Reitti alkaa Paimenenmäen entiseltä kyläkoululta, Yläneen kirkolle ja päättyy takaisin Paimenenmäelle.

Lähde nauttimaan kirkkopolun tunnelmasta!Tavataan Yläneen kirkolla tai kotiseutumuseolla, juodaan kahvit laavulla ja jatketaan matkaa Paimenenmäen pitopöytiin. Voit halutessasi valita myös lyhyemmän noin 1,5 km:n vaihtoehdon.

Opastus- ja ateriatiedustelut:
Seppo Mattila p.040 3113 614

Kirkkopolku on osa Euroopan kaukovaellusreitistöä (E6).

Luontokohteet

Kotkan kodan rauha

Kotkan kota on kyläyhdistyksen omistama kota, joka on 2000-luvun alussa rakennettu Okra-maatalousnäyttelyyn. Nykyisin Kotkan kota sijaitsee vuokratontilla Timo Hämäläisen metsässä Metsolantien päässä.  Kodalla järjestetään vuosittain kyläyhdistyksen perinteinen joulurauhan julistus sekä muita tilaisuuksia.